Kunnen we God kennen?
Is kennis over God wel échte kennis als we geen ‘harde bewijzen’ hebben voor Zijn bestaan? En wie verleent betekenis aan de Bijbel?
Een serie boeiende video’s over filosofie en theologie, epistemologie en hermeneutiek, apologetiek en islam, die ook je persoonlijk geloof raken.
Kunnen we God wel kennen? – Jeroen de Ridder
In drie video’s gaat prof.dr. Jeroen de Ridder in op het Verlichtingsideaal. Is kennis over God wel échte kennis als we geen ‘harde bewijzen’ hebben voor Zijn bestaan? Hoe komen we überhaupt aan betrouwbare kennis? Halen we die uit harde feiten en ons rede-vermogen, of zitten we van nature anders in elkaar?
Versta je wat je leest? – Arnold Huijgen
Prof.dr. Arnold Huijgen neemt je mee in de filosofische en Bijbelse hermeneutiek. Hoe “vertaal” je Bijbelteksten die je leest naar jouw leven van alledag? Met andere woorden: Hoe “contextualiseer” je ze? Dat is een vraag waar de wetenschap ‘hermeneutiek’ zich onder andere mee bezighoudt. Vier video’s over vragen als: Wat is waarheid? Hoe lezen we de Bijbel? Wie bepaalt betekenis?
Christelijk geloof en Islam – Bernhard Reitsma
In onze multiculturele samenleving is de Islam niet meer weg te denken. Hoe kun je je als christen verhouden tot moslims? Prof. dr. Bernhard Reitsma woonde 8 jaar in Libanon en neemt je in dit college mee naar moslims in Nederland, met welke issues zij te maken hebben en wat dat betekent voor jou als christen.
Negen opnames van scholierencolleges met VWO-leerlingen, gehouden in 2019 op de Theologische Universiteit in Kampen. Bij elke video vind je verwerkingsopdrachten om individueel of als groep mee aan de slag te gaan.