Cursussen

Toon als:

Cursus categorie: Jongeren

 • Lente in de kerk

  Ontdek bloesem in oude kerken, bloei in internationale gemeenschappen en hoor verhalen van nieuwe kerkplanten! Verlang jij ook naar de lente?

 • Cola, chips en praten over God

   Wat komt er na de cola, chips en gezelligheid? Hoe raak je met tieners in gesprek over geloven? Past catechese nog wel bij deze tijd? Laat je tijdens dit seizoen inspireren door de toerustingscursus voor catecheten!

  • Missionair jongerenwerk

   Cursus: Jong en geloven

   Steeds meer kinderen in onze samenleving groeien op zonder in aanraking te komen met het christelijk geloof en de kerk. Veel jongeren hebben totaal geen besef meer van wie God is en wat een kerk inhoudt. Juist kinderen en jongeren die buiten de kerk opgroeien lijken bovendien een vergeten doelgroep te vormen. Christenen zetten niet massaal in op missionair kinder- en jongerenwerk. Dat raakte Debbie den Boer. In deze cursus gaat zij in op de vraag wat er belangrijk is als een kerk kinderen en jongeren in onze geseculariseerde samenleving toch in aanraking wil brengen met het Evangelie.

   Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

  • Jong&Geloven

   Cursus: Jong en geloven

   In de serie Jong&Geloven wordt de professionele bezinning op jongeren en geloofsoverdracht van universiteiten en hogescholen vertaald naar en gedeeld wordt met degenen die in de praktijk met kinderen en jongeren aan het werk zijn.