Cursussen

Toon als:

Cursus categorie: Missiologie

 • Centrum-Kerk

  32 Lessenin

  Een cursus missionair leven en kerkzijn vanuit het hart van het Evangelie, gebaseerd op Centrum-Kerk van Tim Keller.

 • Lente in de kerk

  Ontdek bloesem in oude kerken, bloei in internationale gemeenschappen en hoor verhalen van nieuwe kerkplanten! Verlang jij ook naar de lente?

 • Mij niet meer gezien

  Wat is kerkverlating? Wat zeggen recente onderzoeken erover? Hoe kunnen we ermee omgaan? En welk verhaal vertellen kerkverlaters zelf? Deze videocursus bevat de opnames van alle lezingen en forumgesprekken van de studiedag 'Mij niet meer gezien', die werd gehouden op 15 november 2019 in Kampen.

 • Geloven doe je samen

  Hoe zou jij willen dat jouw kerk eruitziet in 2030? Wat betekent de kerk voor jezelf, voor anderen en voor je omgeving? Daarover gaat het in Kerkmomenten. Vanuit het verlangen dat kerken in onze tijd groeien en bloeien, mogelijk in aantal, zeker in geloof, hoop en liefde.

 • Missie Binnenstebuiten

  Drie verhalen over Missie: Het begint met gebed (René van Loon), Missie of meedoen (Jeanette de Waard en Manti Camara) en de Missionaire Trendrede 2022 (Tim Vreugdenhil).

 • Missionair jongerenwerk

  Cursus: Jong en geloven

  Steeds meer kinderen in onze samenleving groeien op zonder in aanraking te komen met het christelijk geloof en de kerk. Veel jongeren hebben totaal geen besef meer van wie God is en wat een kerk inhoudt. Juist kinderen en jongeren die buiten de kerk opgroeien lijken bovendien een vergeten doelgroep te vormen. Christenen zetten niet massaal in op missionair kinder- en jongerenwerk. Dat raakte Debbie den Boer. In deze cursus gaat zij in op de vraag wat er belangrijk is als een kerk kinderen en jongeren in onze geseculariseerde samenleving toch in aanraking wil brengen met het Evangelie.

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Vreemdelingen en priesters

  4 Lessenin
  Cursus vreemdelingen en priesters

  Twee colleges van Stefan Paas en een debat naar aanleiding van de verschijning van het boek "Vreemdelingen en priesters. Christelijke missie in een postchristelijke omgeving".