Cursussen

Toon als:
 • Zorgethiek vanuit christelijk perspectief

  2 lessenin

   In de leergang Zorgethiek vanuit christelijk perspectief word je toegerust om zorgethische dilemma's te identificeren en methodisch te analyseren, en ze met vertrouwen in je eigen organisatie aan de orde te stellen.

  • Podcast Heilige Grond

   Dit is Heilige Grond. De theologische podcast die stilstaat bij de grond onder je voeten. Bij het heilige én het alledaagse. Bij brandende kwesties. Bij God die spreekt. Kom binnen, trek je schoenen even uit. Heilige Grond is een podcast van de Protestantse Theologische Universiteit en de Theologische Universiteit Kampen. Presentator: Koos Tamminga.

  • Pastoraat bij psychische problemen

   12 lessenin

   Psychische problemen hebben vaak gevolgen voor hoe iemand naar zichzelf, naar anderen en naar God kijkt. Als pastor is het belangrijk om daar weet van te hebben en wat de do’s en don'ts zijn in het contact. Een online cursus voor iedereen die actief is in het pastoraat.

  • Kunnen we God kennen?

   Is kennis over God wel échte kennis als we geen ‘harde bewijzen’ hebben voor Zijn bestaan? En wie verleent betekenis aan de Bijbel? Een serie boeiende video's over filosofie en theologie, epistemologie en hermeneutiek, apologetiek en islam, die ook je persoonlijk geloof raken.

  • Cola, chips en praten over God

   • Cola, chips en praten over God -  50,00

   Wat komt er na de cola, chips en gezelligheid? Hoe raak je met tieners in gesprek over geloven? Past catechese nog wel bij deze tijd? Laat je tijdens dit seizoen inspireren door de toerustingscursus voor catecheten!

  • Podcast Domineesland

   Domineesland is een driedelige podcast over de rol van de dominee. In de afgelopen decennia is er een hoop veranderd op het gebied van religie en kerk. Steeds minder mensen gaan naar de kerk of zijn bekend met het christelijke verhaal. Wat doet dit met dominees? Veranderen zij mee? Heeft dominee-zijn eigenlijk wel toekomst? En hoe dan? En wat betekenen al deze veranderingen voor de theologische opleidingen?

  • Geloven doe je samen

   Hoe zou jij willen dat jouw kerk eruitziet in 2030? Wat betekent de kerk voor jezelf, voor anderen en voor je omgeving? Daarover gaat het in Kerk2030 Momenten. Vanuit het verlangen dat kerken in onze tijd groeien en bloeien, mogelijk in aantal, zeker in geloof, hoop en liefde.

  • Mij niet meer gezien

   Wat is kerkverlating? Wat zeggen recente onderzoeken erover? Hoe kunnen we ermee omgaan? En welk verhaal vertellen kerkverlaters zelf? Deze videocursus bevat de opnames van alle lezingen en forumgesprekken van de studiedag 'Mij niet meer gezien', die werd gehouden op 15 november 2019 in Kampen.

  • Kerkzijn als antwoord

   Inclusief gemeentezijn in een tijd van krimp en transitie   De kerk staat onder druk van krimp en secularisatie. Zowel in de kerk als daarbuiten wordt de kerk kritisch bevraagd. Kunnen we het volhouden zoals we het altijd gedaan hebben?… Lees verder

  • Het tekort van de Reformatie

   De Reformatie heeft de kerk veel goeds gebracht, zowel het protestantisme als het katholicisme. Maar mogen we het ook eens over de schaduwzijden van de Reformatie hebben? Hoe kunnen we een gevoeld tekort in de geloofspraktijk herstellen? Een korte cursus over rituelen en lichamelijkheid als weg naar de ziel.

  • Lente in de kerk

   Ontdek bloesem in oude kerken, bloei in internationale gemeenschappen en hoor verhalen van nieuwe kerkplanten! Verlang jij ook naar de lente?

  • Bronproeverijen - Ervaar de betekenis van de Bijbel voor jou persoonlijk

   Spreekt de Bijbel jou niet echt aan? Ervaar jij het lezen van de Bijbel niet als een verrijking voor jou persoonlijk? Als jij dit bij jezelf herkent en wilt veranderen, doe dan mee aan de (gratis) online training Bronproeverijen! Door de Bijbel als bron van leven en welzijn te leren proeven kun je de smaak van persoonlijk Bijbellezen te pakken krijgen.