Gereformeerden hebben nu niet bepaald de naam flexibel te zijn. Het beeld is eerder dat ze star en dogmatisch vasthouden aan verouderde denkbeelden. Maar dat denkbeeld zelf kon weleens verouderd zijn ... Nota bene Calvijn, die toch niet als de…
‘Rechtvaardiging door het geloof’ werd al snel de slagzin van de Reformatie. Hoe kwam Luther tot deze ontdekking? Welke spirituele worsteling maakte hij door totdat hij in Romeinen 1:17 een nieuwe betekenis ontdekte die “de poort naar het paradijs” opende?…
Het mooie en tegelijk het lastige van leven in Christus is: Christus zie je niet. Toch geldt: wie Christus is, zijn identiteit, zijn levensverhaal, is beslissend voor de identiteit en het levensverhaal van iedereen die in hem gelooft. Nu zie…
Henk Bakker, Jeroen de Ridder, Arnold Huijgen, Michael Mulder, Martine Oldhoff, Mart-Jan Paul, Dolf te Velde, Koert van Bekkum, Gijsbert van den Brink, Kees van der Kooi
In deze laatste video over christelijk geloof en evolutie worden vragen beantwoord van deelnemers aan de studiedag 'En God zag dat het goed was'.
Henk Bakker, Michael Mulder, Dolf te Velde, Gijsbert van den Brink
Pre-adamieten, menswording en zondeval, hoe moeten we ons dat voorstellen? In deze video het gesprek tussen Michael Mulder, Henk Bakker, Dolf te Velde en Gijsbert van den Brink op de studiedag 'En God zag dat het goed was'.
Is Romeinen 5 het bewijs dat we Adam moeten opvatten als historisch persoon? In deze video de bijdrage van Dolf te Velde op de studiedag 'En God zag dat het goed was'.
Is het voor Romeinen 5 nodig dat Adam een historisch persoon is geweest? In deze video de bijdrage van Henk Bakker op de studiedag 'En God zag dat het goed was'.
Is het verband tussen Adam en Christus een historisch verband? In deze video de bijdrage van Michael Mulder op de studiedag 'En God zag dat het goed was' over Romeinen 5.
Arnold Huijgen, Martine Oldhoff, Gijsbert van den Brink
Wat is de ziel? In deze video een debat daarover op de studiedag 'En God zag dat het goed was', door Martine Oldhoff, Arnold Huijgen, Gijsbert van den Brink en Andries Knevel.
Wat betekent het als we bedenken dat de geschiedenis van de mens op de geologische tijdschaal zich beperkt tot de dikte van het ‘behangetje’ in een kamer van 40 bij 40 meter? Heeft dit consequenties voor de theologie? In deze video…