Ethiek

Zorgethiek eindopdracht

Duur: 0 minutenComplexiteit: Gemakkelijk

Hier vind je instructies m.b.t. de eindopdracht voor de leergang zorgethiek vanuit christelijk perspectief. Om deze videoles te bekijken, log in of schaf de cursus {product} aan.

Zorgethiek cursusdag 7

Duur: 0 minutenComplexiteit: Gemakkelijk

Hier vind je het programma, de literatuur en overige opdrachten voor cursusdag 7. Om deze videoles te bekijken, log in of schaf de cursus {product} aan.

Zorgethiek cursusdag 6

Complexiteit: Gemakkelijk

Hier vind je het programma, de literatuur en overige opdrachten voor cursusdag 6. Om deze videoles te bekijken, log in of schaf de cursus {product} aan.

Zorgethiek cursusdag 5

Complexiteit: Gemakkelijk

Hier vind je het programma, de literatuur en overige opdrachten voor cursusdag 5. Om deze videoles te bekijken, log in of schaf de cursus {product} aan.

Zorgethiek cursusdag 4

Complexiteit: Gemakkelijk

Hier vind je het programma, de literatuur en overige opdrachten voor cursusdag 4. Om deze videoles te bekijken, log in of schaf de cursus {product} aan.

Zorgethiek cursusdag 3

Complexiteit: Gemakkelijk

Hier vind je het programma, de literatuur en overige opdrachten voor cursusdag 3. Om deze videoles te bekijken, log in of schaf de cursus {product} aan.

Zorgethiek cursusdag 2

Complexiteit: Gemakkelijk

Hier vind je het programma, de literatuur en overige opdrachten voor cursusdag 2. Om deze videoles te bekijken, log in of schaf de cursus {product} aan.

Zorgethiek cursusdag 1

Complexiteit: Gemakkelijk

Hier vind je het programma, de literatuur en overige opdrachten voor cursusdag 1. Om deze videoles te bekijken, log in of schaf de cursus {product} aan.

Heilige Grond – alle afleveringen

Complexiteit: Gemakkelijk

Dit is Heilige Grond. De theologische podcast die stilstaat bij de grond onder je voeten. Bij het heilige én het alledaagse. Bij brandende kwesties. Bij God die spreekt. Kom binnen, trek je schoenen even uit. Heilige Grond is een podcast…

Christelijk scheiden – hoe is dat mogelijk?

Duur: 78 minuten

Waarom scheiden christelijke stellen niet met minder schade voor elkaar en hun kinderen? Waarom beleven christenen niet meer steun aan hun geloof en hun kerkgemeenschap als hun huwelijk breekt en ze met de gevolgen moeten dealen? Beschikken juist christenen niet…

Het stikstofdilemma en de blijvende uitdaging voor de milieu-ethiek

Duur: 90 minuten

De ernst van de klimaatcrisis en het afnemen van de biodiversiteit leiden tot nieuwe ethische dilemma’s, waarin ook christenen vanuit strijdige belangen tegenover elkaar kunnen komen te staan. De stikstofcrisis levert daarvan sprekende en soms schrijnende voorbeelden. Welke waarde hebben…

Gevangenen bezoeken – Barmhartig leven in crisistijd (7)

Duur: 12 minuten

Zeven werken van barmhartigheid en Dietrich Bonhoeffer
Hoe vermijden we het risico dat we Jezus’ oproep om de gevangenen te bezoeken direct vergeestelijken, ten koste van de concrete, letterlijke interpretatie? Hoe praktiseerde de gevangene Bonhoeffer dit werk van barmhartigheid?