dogmatiek lessen

Toon als:

Heilige Grond – alle afleveringen

Complexiteit: Gemakkelijk

Dit is Heilige Grond. De theologische podcast die stilstaat bij de grond onder je voeten. Bij het heilige én het alledaagse. Bij brandende kwesties. Bij God die spreekt. Kom binnen, trek je schoenen even uit. Heilige Grond is een podcast…

Het tekort van de Reformatie (2/7)

Duur: 13 minuten

De Reformatie heeft de kerk veel goeds gebracht, zowel het protestantisme als het katholicisme. Maar er zijn ook schaduwzijden. In deze video vraagt Hans Burger zich af wat er met de heilsbemiddeling gebeurd is in de Reformatie.

Wat komen gaat (12)

Duur: 24 minuten

In Christus ontvangen wij eeuwig leven. Wat betekent dat en hoe ziet die eeuwige toekomst eruit? Wim Markus wil hier in deze videoles graag met je over nadenken.

In gesprek met God (11)

Duur: 17 minuten

In deze videoles vertelt Almatine Leene je meer over in gesprek zijn met God. Wat is bidden? Welke vormen van gebed zijn er? En … hoe zit het met gebedsverhoring?

De kerk en andere hulpmiddelen (10)

Duur: 25 minuten

Om het geloof te laten groeien in ons en het uit te leven, geeft God de kerk en andere hulpmiddelen. In deze videoles vertelt Wim Markus je hier meer over.

Gods verkiezing en jouw keuze (9)

Duur: 20 minuten

God is eeuwig. Wij leven binnen de tijd. Toch raakt Gods handelen ons handelen. Hij kiest de mens. En de mens moet kiezen voor God. In deze videoles neemt Wim Markus je mee in zijn ontdekkingstocht in deze materie.

God de Heilige Geest en jouw leven (8)

Duur: 19 minuten

In deze videoles staat de Heilige Geest centraal. Almatine Leene vertelt over de visie op de Heilige Geest door de eeuwen heen. Wie is de Heilige Geest? En: wat gééft de Heilige Geest?

A Kuyperian Hauerwas? (4)

Duur: 17 minuten

In deze video de lezing van Ad de Bruijne, tijdens het congres (2016) over de theologie van Stanley Hauerwas.