De rol van de Theologische Hogeschool (5)

In deze lezing bespreekt George Harinck de roerige jaren ’60 aan de Kamper Theologische Hogeschool. Welke weg moesten de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) inslaan? De weg naar binnen, of die naar buiten? Stonden de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) als Ware Kerk werkelijk op één lijn met God, als laatste der Mohikanen?

Harinck bespreekt de rol van de hoogleraren en de Senaat in de strijd. Waarom moesten aan het einde van het decennium de wegen scheiden? Wie was de kat die met de halfdode muis speelde?

Een steen op de maag

Een steen op de maag. Vijftig jaar scheuring in de vrijgemaakte kerken. Op 28 oktober 2016 werd in Kampen een congres gehouden met deze naam. Vijftig jaar na het verschijnen van de Open Brief; de publicatie die een katalysator is geweest in het verhitte debat in de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) over het karakter en de koers van deze kerken. Maar wat is er nu eigenlijk gebeurd in de jaren zestig? Op dit congres is getracht de feitelijke toedracht te bieden en te duiden. Alle lezingen, tien in totaal, worden u met deze videocursus aangeboden.

Het congres werd georganiseerd door de Archiefcommissie van de Nederlands Gereformeerde Kerken, het Archief- en Documentatiecentrum van de Gereformeerde Kerken en het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme van de Vrije Universiteit.

Terug naar: Een steen op de maag