Geloof en Psychologie – Niveaus van Verklarenvisie

Hoe verhoudt geloof zich tot psychologie? In zeven video’s neemt dr. Rens Filius je mee in vijf belangrijke christelijke visies op de relatie van geloof tot psychologie.

Hij neemt zijn uitgangspunt in het boek dat onder redactie van Eric L. Johnson is verschenen: Psychology and Christianity. Five views. Daarin worden vijf visies gepresenteerd door enkele toonaangevende Amerikaanse christen-psychologen.

In deze videoles deel 2: Niveaus van Verklarenvisie (David G. Meyers)

Voor verdere verdieping

Terug naar: Geloof en Psychologie

Beoordelingen

Interessant

Verschillende niveaus gezien en begrepen dat er samenhang (overlap) is. Het verdiepende artikel geeft goed aan wat de gevolgen zijn voor de verschillende disciplines (hulpverleners) zich soms met andere of dezelfde niveaus bezighouden.

Anonieme beoordeling

Korte uitleg

De verschillende niveaus gezien en begrepen dat er samenhang is. Hierdoor kan andere hulp van andere disciplines nodig zijn. Er kan ook sprake zijn van overlap. Artikel ter verdieping heeft me geholpen e.a. te linken.

Anonieme beoordeling

Bergrijpelijk

Ik begrijp dat er samenhang is tussen de verschillende denkgebieden. Niet dat ik die hamenhang helemaal doorgrond. Dat gaat mijn kennis en ervaring te boven. Ben benieuwd naar het vervolg.

Anonieme beoordeling