Kerkzijn smaakt naar meer (6/6)

Kerkzijn als antwoord boekcover Koos Tamminga, Joost Smit, Hans Schaeffer
Bestel ook het boek!

“We proberen hier in Hart van Vathorst hard te werken aan inclusief samenleven, tegelijk weten we dat we het nooit gaan halen.” Kerkzijn is nooit af, we zijn kerk in de modder. Daarom is het soms ook heel gepast om om de kerk te lachen. Deze laatste video van Kerkzijn als antwoord strekt zich uit naar de toekomst.

Kerkzijn als antwoord

Inclusief kerkzijn in tijden van krimp en transitie. Zes lessen uit de praktijk van Hart van Vathorst met reflecties vanuit de theologie.

 

Verwerkingsvragen

  • Waaraan heb je je in de afgelopen tijd het meest geërgerd in het kerkzijn? Zou je daar ook om kunnen lachen? Kun je het gelovig relativeren? Wat is daarvoor nodig?

Verdieping

  • Tamminga, K.S. 2020. “Receiving the Gift of Laughter: How Joy Transforms the Life of an Inclusive Congregation”. Journal of Disability & Religion.
  • Tamminga, K.S. 2020. Receiving the Gifts of Every Member: A Practical Ecclesiological Case Study on Inclusion and the Church. Kampen: Summum Academic Publications.
  • Bruijne, A.L.Th. de. 2017. “Ethiek en hermeneutiek”. In Gereformeerde hermeneutiek vandaag: theologische perspectieven, red. A.L.Th. de Bruijne en H. Burger, 181–98. Barneveld: Vuurbaak.

Voor meer verwerkingsvragen en literatuurtips, bestel ‘Kerkzijn als antwoord. Inclusief gemeentezijn in een tijd van krimp en transitie.

Terug naar: Kerkzijn als antwoord