Tom Wright – Jezus en Gods overwinning

Wie was ‘de historische Jezus’? Al lange tijd is daar discussie over. Er zijn al de nodige ‘zoektochten’ naar die historische Jezus ondernomen. In zijn grote studie ‘Jesus and the Victory of God’ laat Tom Wright zien hoe belangrijk het is Jezus te zien tegen de achtergrond van de Joodse wereld waarin Hij leefde.

Hoe kunnen wij de zo vertrouwde verhalen uit het evangelie met nieuwe ogen leren lezen?

In dit college proberen we de spannende zoektocht van Wright mee te beleven. Wat ontdekken wij daarbij over Jezus? Hoe kunnen wij de zo vertrouwde verhalen uit het evangelie met nieuwe ogen leren lezen? Je kunt zo’n zoektocht niet kritiekloos meemaken. Daarom zullen we ook een aantal vragen stellen bij Wrights methode en bij zijn resultaten.

Het college is erop gericht dat de student zin krijgt om zelf op zoek te gaan naar Jezus, de grote Profeet van Gods overwinning.

Ter verdieping

  • Tom Wright, Gewoon Jezus, hoofdstuk 6.

Download

Bij de start van AKZ+ werden studiebijeenkomsten live gestreamd. Zo ook de video die u hier kunt bekijken. De opname- en montagekwaliteit van deze video voldoet niet aan de eisen die we momenteel voor AKZ+ Weetwatjegelooft.nl hanteren. Het is onze intentie een aantal minder goede opnames de komende jaren te vervangen door nieuwe video’s. Echter, zolang deze nieuwe opnames nog niet zijn gerealiseerd bieden we u de oude toch aan, als extra service. We zijn ons bewust van de slechte opnamekwaliteit, maar willen u de inhoud niet onthouden.

Terug naar: Tom Wright