Cursussen

Toon als:

Wat is vernieuwing door het Evangelie? (5)

Duur: 7 minuten

De waarheid van het Evangelie, die de Geest ons te binnen brengt, leert ons langzaam maar zeker op een nieuwe manier inzien hoe veilig, geborgen, geliefd en geaccepteerd we zijn in Christus.

Balans op de vier fronten van de evangeliebediening (22)

Duur: 8 minuten

De kerk zou gemeenteleden moeten leren om te streven naar persoonlijke bekering, diepe christelijke gemeenschap, sociale gerechtigheid en culturele vernieuwing van de stad. Hoe kunnen we aan al deze aspecten van de evangeliebediening aandacht besteden?

Bewust contextualiseren (7)

Duur: 10 minuten

Contextualisatie van het Evangelie is hard nodig. De manier waarop we het Evangelie brengen, kunnen en moeten we aanpassen aan de capaciteiten en overtuigingen van ons gehoor.

Mensen verbinden met God (23)

Duur: 14 minuten

Wat betreft de praktische invulling van de dienst geeft de Bijbel ons vrijheid. Hoe gebruiken we die wijs?

Evenwichtig contextualiseren (8)

Duur: 5 minuten

‘De christelijke boodschap is als een brug tussen de Bijbel en de huidige tijd en cultuur.' Hoe kan onze boodschap voor de nieuwe cultuur zowel bijbelgetrouw alsook vruchtbaar zijn?

Mensen verbinden met elkaar (24)

Duur: 8 minuten

De christelijke gemeenschap is een alternatieve samenleving waardoor God ons vormt tot wie en wat we zijn. Wat is het geheim en de missionaire kracht van deze gemeenschap?

Mensen verbinden met de stad (25)

Duur: 5 minuten

Het Evangelie verbindt ons met mensen die God nog niet kennen. Waarom moet de kerk zich inzetten voor barmhartigheid en recht?

Actief contextualiseren (10)

Duur: 11 minuten

Om evenwichtig én succesvol te contextualiseren, moeten we een cultuur zowel bevestigen als bekritiseren. Daarom is contextualiseren een spannende bezigheid, waarvoor een proactieve, praktische en moedige houding nodig is.