De waarheid van het Evangelie, die de Geest ons te binnen brengt, leert ons langzaam maar zeker op een nieuwe manier inzien hoe veilig, geborgen, geliefd en geaccepteerd we zijn in Christus.
De kerk zou gemeenteleden moeten leren om te streven naar persoonlijke bekering, diepe christelijke gemeenschap, sociale gerechtigheid en culturele vernieuwing van de stad. Hoe kunnen we aan al deze aspecten van de evangeliebediening aandacht besteden?
Contextualisatie van het Evangelie is hard nodig. De manier waarop we het Evangelie brengen, kunnen en moeten we aanpassen aan de capaciteiten en overtuigingen van ons gehoor.
‘De christelijke boodschap is als een brug tussen de Bijbel en de huidige tijd en cultuur.' Hoe kan onze boodschap voor de nieuwe cultuur zowel bijbelgetrouw alsook vruchtbaar zijn?
De christelijke gemeenschap is een alternatieve samenleving waardoor God ons vormt tot wie en wat we zijn. Wat is het geheim en de missionaire kracht van deze gemeenschap?
Om evenwichtig én succesvol te contextualiseren, moeten we een cultuur zowel bevestigen als bekritiseren. Daarom is contextualiseren een spannende bezigheid, waarvoor een proactieve, praktische en moedige houding nodig is.