Cursussen

Toon als:

Bewust contextualiseren (7)

Lengte: 10 minuten

Contextualisatie van het Evangelie is hard nodig. De manier waarop we het Evangelie brengen, kunnen en moeten we aanpassen aan de capaciteiten en overtuigingen van ons gehoor.

Mensen verbinden met God (23)

Lengte: 14 minuten

Wat betreft de praktische invulling van de dienst geeft de Bijbel ons vrijheid. Hoe gebruiken we die wijs?

Evenwichtig contextualiseren (8)

Lengte: 5 minuten

‘De christelijke boodschap is als een brug tussen de Bijbel en de huidige tijd en cultuur.' Hoe kan onze boodschap voor de nieuwe cultuur zowel bijbelgetrouw alsook vruchtbaar zijn?

Mensen verbinden met elkaar (24)

Lengte: 8 minuten

De christelijke gemeenschap is een alternatieve samenleving waardoor God ons vormt tot wie en wat we zijn. Wat is het geheim en de missionaire kracht van deze gemeenschap?

Mensen verbinden met de stad (25)

Lengte: 5 minuten

Het Evangelie verbindt ons met mensen die God nog niet kennen. Waarom moet de kerk zich inzetten voor barmhartigheid en recht?

Actief contextualiseren (10)

Lengte: 11 minuten

Om evenwichtig én succesvol te contextualiseren, moeten we een cultuur zowel bevestigen als bekritiseren. Daarom is contextualiseren een spannende bezigheid, waarvoor een proactieve, praktische en moedige houding nodig is.

De spanning in de stad (11)

Lengte: 8 minuten

De stad werkt als een vergrootglas en haalt het beste en het slechtste uit mensen. Een stad heeft dus twee gezichten.

Bewegingen en instituten (27)

Lengte: 10 minuten

Kerken hebben zowel eigenschappen van een instituut als de dynamiek van een beweging nodig. Hoe vinden we het juiste evenwicht?

Verlossing en de stad (12)

Lengte: 5 minuten

Christelijke gemeenschappen zijn Gods ‘stad’ in elke stad op aarde. Ze nemen deel aan het stadsleven, werken er, bidden ervoor, maar nemen tegelijkertijd de cultuur niet over en verliezen hun eigen identiteit als Gods heilige volk niet.