Waarom moesten de wegen scheiden? (1/10) Duur: 5 minuten George Harinck De situatie van de jaren zestig present stellen, er een eerlijke kijk op krijgen: dat was het doel van het…
De context van de jaren zestig (2/10) Duur: 26 minuten James Kennedy James Kennedy typeert in zijn betoog de breuk van 1967 als een ‘emotionele gebeurtenis die alles opslokte’. Men zou kunnen…
Telder en het “Jansenisme” (3/10) Duur: 19 minuten Geert van Dijk Geert van Dijk schetst in hoofdlijnen de theologische ideeën van de Zeeuwse onderwijzer Antheunis Janse. Hij bespreekt eveneens de invloed…
De Open Brief als tijdsdocument (4/10) Duur: 28 minuten Erik de Boer In zijn bijdrage aan Een steen op de maag bespreekt Erik de Boer de Open Brief, die de bakermat van…
Kerkelijke eenheid (7/10) Duur: 22 minuten Ab van Langevelde Ab van Langevelde over ‘Opgeroepen naar het niveau van de wereldkerk’: Een veenhoviaanse benadering van kerkelijke verdeeldheid?Een steen op de…
Studentenprotest in Kampen in de jaren zestig (6/10) Duur: 18 minuten Johan Schaeffer Johan Schaeffer deed onderzoek naar het studentenprotest in de jaren zestig aan de TU Kampen. In deze lezing legt Schaeffer…
De impact van de Open Brief op de relatie tussen de Vrijgemaakten en de Christelijk Gereformeerden (8/10) Duur: 20 minuten Daniël Timmerman De Eindhovense predikant Daniël Timmerman neemt in zijn referaat de ‘lichtstad’ als casus voor de breuk van ’67. Hij geeft…
De rol van de Theologische Hogeschool (5/10) Duur: 21 minuten George Harinck In deze lezing bespreekt George Harinck de roerige jaren ’60 aan de Kamper Theologische Hogeschool. Welke weg moesten de Gereformeerde…
Gereformeerde kerken, de Theologische Universiteit en de toekomst (9/10) Duur: 21 minuten Roel Kuiper In zijn bijdrage noemt Roel Kuiper de twee Gereformeerde kerken ontstaan na de breuk van 1967 als ‘twee delen van…
De tijd is kort (10/10) Duur: 20 minuten Ad de Boer Bekijk hier het slotbetoog van de conferentie, waarin Ad de Boer een persoonlijk en hartstochtelijk pleidooi houdt om tot verzoening…