De kerk zou gemeenteleden moeten leren om te streven naar persoonlijke bekering, diepe christelijke gemeenschap, sociale gerechtigheid en culturele vernieuwing van de stad. Hoe kunnen we aan al deze aspecten van de evangeliebediening aandacht besteden?
Contextualisatie van het Evangelie is hard nodig. De manier waarop we het Evangelie brengen, kunnen en moeten we aanpassen aan de capaciteiten en overtuigingen van ons gehoor.
‘Een preek van Tim Keller luisteren, betekent een confrontatie met de levende Christus als centrum van het hele bestaan.’ William den Boer is geraakt en geboeid door de preken van Keller. Wat maakt hem zo enthousiast? Wat mist hij in…
‘De christelijke boodschap is als een brug tussen de Bijbel en de huidige tijd en cultuur.' Hoe kan onze boodschap voor de nieuwe cultuur zowel bijbelgetrouw alsook vruchtbaar zijn?
De christelijke gemeenschap is een alternatieve samenleving waardoor God ons vormt tot wie en wat we zijn. Wat is het geheim en de missionaire kracht van deze gemeenschap?
Keller is een spraakmakend prediker en theoloog, stelt Arie Baars. Een ‘gids en schuurpaal’, in wiens werk hij zich graag en volop verdiept. In deze videoles staat Baars vooral stil bij een kritische vraag aan het adres van Keller: ‘Bestrijkt…
‘Christus verkondigen vanuit élk Bijbelgedeelte is het aambeeld waarop Kellers boek doorlopend hamert,’ stelt Kees de Groot. ‘Dat Jezus Christus centrum en inhoud is van het Nieuwe Testament, dat is redelijk vanzelfsprekend te noemen. Maar van het Oude Testament ...,…
Om evenwichtig én succesvol te contextualiseren, moeten we een cultuur zowel bevestigen als bekritiseren. Daarom is contextualiseren een spannende bezigheid, waarvoor een proactieve, praktische en moedige houding nodig is.