Cursussen

Toon als:

Het Evangelie beïnvloedt alles (3)

Lengte: 7 minuten

Bij het Evangelie hoort een nieuwe manier van leven. Het heeft invloed op heel ons leven en is een kracht die nieuw leven in ons werkt.

De missionaire kerk (20)

Lengte: 25 minuten

Welke stromingen zijn er binnen het missionaire denken, en hoe zijn die te waarderen?

Wat is vernieuwing door het Evangelie? (5)

Lengte: 7 minuten

De waarheid van het Evangelie, die de Geest ons te binnen brengt, leert ons langzaam maar zeker op een nieuwe manier inzien hoe veilig, geborgen, geliefd en geaccepteerd we zijn in Christus.

Balans op de vier fronten van de evangeliebediening (22)

Lengte: 8 minuten

De kerk zou gemeenteleden moeten leren om te streven naar persoonlijke bekering, diepe christelijke gemeenschap, sociale gerechtigheid en culturele vernieuwing van de stad. Hoe kunnen we aan al deze aspecten van de evangeliebediening aandacht besteden?

Bewust contextualiseren (7)

Lengte: 10 minuten

Contextualisatie van het Evangelie is hard nodig. De manier waarop we het Evangelie brengen, kunnen en moeten we aanpassen aan de capaciteiten en overtuigingen van ons gehoor.

Mensen verbinden met God (23)

Lengte: 14 minuten

Wat betreft de praktische invulling van de dienst geeft de Bijbel ons vrijheid. Hoe gebruiken we die wijs?

Preken van Tim Keller: gewoon en daarom bijzonder

Lengte: 10 minuten

‘Een preek van Tim Keller luisteren, betekent een confrontatie met de levende Christus als centrum van het hele bestaan.’ William den Boer is geraakt en geboeid door de preken van Keller. Wat maakt hem zo enthousiast? Wat mist hij in…

Evenwichtig contextualiseren (8)

Lengte: 5 minuten

‘De christelijke boodschap is als een brug tussen de Bijbel en de huidige tijd en cultuur.' Hoe kan onze boodschap voor de nieuwe cultuur zowel bijbelgetrouw alsook vruchtbaar zijn?