Cursussen

Toon als:

Anselmus en Verzoening door voldoening (4/9)

Duur: 23 minuten

In deze lezing toetst Bernard van Vreeswijk Sonnevelds bewering dat Anselmus de 'ontwikkelaar' en 'vertegenwoordiger' van de 'voldoening door verzoening'-theologie was. Hij bespreekt in dit kader Cur Deus Homo van Anselmus.

Centrum-Kerk (podcasteditie)

Duur: 318 minuten

Een cursus missionair leven en kerkzijn vanuit het hart van het Evangelie, gebaseerd op Centrum-Kerk van Tim Keller (audio - podcasteditie).

Het Evangelie beïnvloedt alles (3)

Duur: 7 minuten

Bij het Evangelie hoort een nieuwe manier van leven. Het heeft invloed op heel ons leven en is een kracht die nieuw leven in ons werkt.

Wat is vernieuwing door het Evangelie? (5)

Duur: 7 minuten

Werken met Centrum-Kerk
De waarheid van het Evangelie, die de Geest ons te binnen brengt, leert ons langzaam maar zeker op een nieuwe manier inzien hoe veilig, geborgen, geliefd en geaccepteerd we zijn in Christus.

Bewust contextualiseren (7)

Duur: 10 minuten

Werken met Centrum-Kerk
Contextualisatie van het Evangelie is hard nodig. De manier waarop we het Evangelie brengen, kunnen en moeten we aanpassen aan de capaciteiten en overtuigingen van ons gehoor.

Preken van Tim Keller: gewoon en daarom bijzonder

Duur: 10 minuten

‘Een preek van Tim Keller luisteren, betekent een confrontatie met de levende Christus als centrum van het hele bestaan.’ William den Boer is geraakt en geboeid door de preken van Keller. Wat maakt hem zo enthousiast? Wat mist hij in…