Shalom

4 studiemiddagen met Nicholas Wolterstorff over filosofie, politiek, onderwijs en geloof

De Amerikaanse filosoof Nicholas Wolterstorff (1932) is een van de meest bekende en toonaangevende christenfilosofen van dit moment. In Nederland maakten we in de jaren negentig al kennis met zijn publicaties op het gebied van wetenschap en geloof. Zijn recentere zoektocht naar een christelijke visie op thema’s als rechtvaardigheid, onderwijs en liturgie is in Nederland veel minder bekend. Dat is jammer, want zijn denken op die praktische terreinen blijkt minstens zo betekenisvol en intellectueel uitdagend te zijn als zijn meer theoretische werk.

Binnenkort verschijnt in de boekenreeks van de Stichting voor Christelijke Filosofie de bundel Denken om shalom. Hierin staat de actualiteit van Wolterstorffs praktische filosofie centraal. Ter gelegenheid van de presentatie van deze bundel komt de 85-jarige filosoof begin juni naar Nederland om ons in vier studiemiddagen te inspireren tot het begrijpen, doordenken en toepassen van zijn gedachtegoed.

Shalom voor Nederland

Wolterstorffs betekenis voor christelijke filosofie
6 juni 2017 – Amsterdam

Rechtvaardigheid en vrede

Wolterstorffs betekenis voor christelijke politiek
7 juni 2017 – Den Haag

Shalom in het onderwijs

Wolterstorffs betekenis voor christelijk onderwijs
8 juni 2017 – Ede

Vrede zij u

Wolterstorffs betekenis voor christelijk geloof
9 juni 2017 – Kampen

Klik op de titels voor informatie over de betreffende studiemiddag en voor het reserveren van een plaats.

Voertaal: Engels

Korting voor studenten

Studenten met een abonnement op Weetwatjegelooft.nl ontvangen 50% korting op alle studiebijeenkomsten. Een abonnement op Weetwatjegelooft.nl geeft tevens toegang tot alle videocursussen en -lessen op het platform.