Hij is goed, hij is de Koning cover Wolter Rose
Bestel hier het boek

In 2020 verscheen het boek Hij is goed, hij is de Koning. Een prachtige bundel met artikelen over uiteenlopende onderwerpen, door Wolter Rose in de afgelopen jaren geschreven. Tijdens het symposium zullen collega’s van Wolter uit verschillende disciplines reageren op de afzonderlijke onderdelen van zijn boek.

Het symposium en de sprekers

I. Zacharia en de koning
Een reactie door Jaap Dekker (hoogleraar Bijbelonderzoek en christelijke identiteit, Henk de Jong-leerstoel)

II. De Hebreeuwse taal
Een reactie door Eric Peels (hoogleraar Oude Testament, Theologische Universiteit Apeldoorn)

III. Evangelie en seksuele diversiteit
Een reactie door Ad de Bruijne (hoogleraar ethiek en spiritualiteit, Theologische Universiteit Kampen)

IV. Het Evangelie van Gods glorie
Een reactie door Henk van den Belt (hoogleraar systematische theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam)

Muziek

Aan het einde van dit symposium zal Matthias Havinga de aanwezigen meenemen op een muzikale reis langs oude (orgel)muziek die begint — hoe kan het ook anders — in Venetië, en eindigt in Noord-Duitsland. Wie Wolter kent weet dat taal en muziek in zijn leven onafscheidelijk zijn. In de afgelopen 25 jaar hebben veel docenten en studenten in het bijzijn van Wolter mogen leren genieten van muziek. En in al deze muziek en taal staat één ding centraal: Te Deum Laudamus (Wij loven u, God).

Programma en aanmelden

Het symposium wordt op D.V. vrijdag 8 oktober 2021 gehouden in de Buitenkerk in Kampen en begint om 13.00 uur. Na de inhoudelijke reacties van collega’s sluit Matthias Havinga het symposium af met een orgelconcert. Na afloop van dit concert is er gelegenheid om een hapje een drankje te nuttigen. Graag horen we of u aanwezig kunt zijn bij het jubileumsymposium. Zou u uw aanmelding voor 1 oktober door willen geven via www.weetwatjegelooft.nl/wolterrose. Omdat we een beperkt aantal plaatsen hebben is op tijd aanmelden noodzakelijk. Deelname aan het symposium is kosteloos.