Studiebijeenkomsten

Toon als:

Het tekort van de Reformatie?

De Reformatie heeft de kerk veel goeds gebracht, zowel het protestantisme als het katholicisme. Maar mogen we het ook eens over de schaduwzijden van de Reformatie hebben? Hoe kunnen we een gevoeld tekort in de geloofspraktijk herstellen? Een korte cursus over rituelen en lichamelijkheid als weg naar de ziel.

Geloof jij dan nog?

Online cursus met als kernvraag: Hoe kunnen we op een relevante en aansprekende manier ons geloof delen met niet-gelovigen?

Verhalen van pijn en ontmoeting

Het afscheidssymposium van Henk Geertsema zal plaatsvinden op 27 november 2020 via een livestream Afscheidssymposium Henk Geertsema Verhalen van pijn en ontmoeting: In gesprek met de pastor en de therapeut Als hulpverlener is één eigenschap onmisbaar: je moet goed kunnen luisteren. Maar hoe luister je als pastor of therapeut? Hoe…

Verdiep je Bijbellezen

6-weekse online cursus waarin je vaardigheden aanleert om de Bijbel beter te kunnen begrijpen en toepassen. Voor kringen en individuele bijbellezers die hun Bijbellezen willen verdiepen of een nieuwe impuls geven

Gebrokenheid en genade in opvoeding en onderwijs

Education Formation and The Church II: Een tweedaagse academische conferentie, georganiseerd door onderzoekers van de Theologische Universiteit in Kampen en Apeldoorn. Deze tweede editie verdiept vragen over de plaats van gebrokenheid en genade in de pedagogische theorie en praktijk.