Studiebijeenkomsten

Toon als:

Ken jezelf!

Wie ben je als mens? Wat betekenen God, je medemens en je levensverhaal voor je identiteit? Uiterst complexe vragen, die een diepgaand symposium zeker de moeite waard maken.

De Hel

Het idee van eeuwige straf in een brandende hel is vandaag de dag niet alleen voor seculieren, maar ook voor veel christenen moeilijk te verteren. Hoe kan dezelfde God die Jezus gegeven heeft om zich met mensen te verzoenen, ook mensen naar de hel sturen? Is de traditionele interpretatie van bijbelteksten over de hel wel juist? Wat staat er op het spel als we deze interpretatie loslaten? Kortom: wat is christelijk denken en spreken over de hel in deze tijd?

Bijbellezen op de kring

Hoe draag jij als kringleider bij aan een vruchtbaar gesprek over de Bijbel? Als (startende) kringleider heb je behoefte aan praktische toerusting en basale vaardigheden.

Lente in de kerk

Geloven in bloei Meer actueel lentenieuws: www.lenteindekerk.nl Op 21 maart 2020 (de eerste dag van de lente) vieren we Lente in de kerk! In tijden van secularisatie en ontkerkelijking komt de focus makkelijk te liggen op de ondergang van kerken, het evangelie in de marge. Wij zijn er van overtuigd dat…

Geloof en Natuurwetenschap

Wetenschap staat niet stil. Dat roept allerlei vragen op. Hoe ga je daar mee om in een christelijke gemeente?

Geloof jij dan nog?

Een studiedag met als kernvraag: Hoe kunnen we op een relevante en aansprekende manier ons geloof delen met niet-gelovigen?

Bijbellezen met ‘zoekers’

Slechts één op de vijf Nederlanders leest de Bijbel. De Bijbel lezen met hen die er niet mee vertrouwd zijn, is een eenvoudige en laagdrempelige manier om het Evangelie te delen. Wat komt er kijken bij het lezen van de Bijbel met deze ‘zoekers’? En hoe kom je met ze in contact?