Gebrokenheid en genade in opvoeding en onderwijs

I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus wordt de 2e Education, Formation and the Church conferentie een jaar later gehouden, op D.V. 27 en 28 augustus 2021.

De Call for Papers is verlengd tot 1 januari 2021.

 

Education Formation and The Church II 
Een tweedaagse academische conferentie, georganiseerd door onderzoekers van de Theologische Universiteit in Kampen en Apeldoorn.

In het christelijk onderwijs zijn we gewend aan uitdrukkingen als ‘groei’, ‘talenten’ en ‘menselijke bloei’. Volgens de huidige pedagogische en psychologische benaderingen lijkt het alsof de menselijke perfectie de norm stelt. De nadruk op de positieve kant van het geloof in de menselijke vorming loopt op de een of andere manier het risico dat de realiteit van de zonde en de gebrokenheid uit het oog verloren wordt. Tijdens deze tweedaagse conferentie gaan we aan de slag met pedagogische en theologische vragen als: Hoe moeten we goed en kwaad in de menselijke natuur opvatten? Hoe manifesteren genade en gebrokenheid zich in opvoeding en vorming? Dragen positieve en negatieve visies op leerlingen, leerkrachten en pedagogie bij aan de menselijke vorming of aan de menselijke frustratie?

Een bijzondere conferentie waarin ruimte is voor verdieping en ontmoeting, creatieve verwerking en nieuwe vragen. De conferentie in Kampen heeft als doel de gesprekken voort te zetten die tijdens de succesvolle conferentie in 2018 zijn begonnen. Belangrijkste sprekers van de conferentie in 2020 zijn David Smith (USA), Jan Habl (CZ), Ros Stuart-Buttle (UK), Ronelle Sonnenberg, Wolter Huttinga, Petronelle Baarda, Tirza van Laar (NL). Conferentievoorzitter: Roel Kuiper (NL).

De conferentie wordt gehouden in het Engels.

Lunch (2x) en diner (1x) zijn inbegrepen. Hotelvoorzieningen en ontbijt zijn niet inbegrepen in de conferentiekosten. Wij raden u aan om ruim van tevoren te reserveren in het centrum van Kampen, bijvoorbeeld via booking.com. Bezoek de website van de Theologische Universiteit Kampen voor een routebeschrijving.

Het initiatief voor deze conferentie wordt ondersteund door partnerinstellingen van het Christelijk Hoger Onderwijs in Nederland:

  • Christelijke Hogeschool Ede (CHE)
  • Driestar Christelijke Hogeschool
  • Christelijke Hogeschool VIAA

 

Woont u de conferentie bij in het kader van permanente educatie? Meld u dan aan via PEP.