Het liefst ging ik theologie studeren aan de Theologische Universiteit Kampen, maar dat is momenteel niet haalbaar. Door Weetwatjegelooft.nl kan ik nu toch verder leren en dat is echt een feestje!

Gerita Wieringa

Een uitgelezen mogelijkheid voor kerken en gemeenten om op een andere manier kennis tot je te nemen. Samen studeren, samen bespreken, samen de vragen stellen aan de docent, samenbindend voor een gemeente om eens op een andere en interactieve manier vorming en toerusting van de gemeente vorm en inhoud te geven. Een zeer waardevolle aanvulling op al het geschreven bijbelstudiemateriaal van de afgelopen jaren! Bij de tijd en actueel, aangeboden door vakkundige docenten! En je hoeft er de deur niet voor uit. Vanuit je stoel en achter je pc kun je de colleges “bijwonen”. En dat voor zo’n laag bedrag per jaar. Aanbevolen!

Ds. Sijtze de Bruine

Er is zoveel behoefte aan: betrouwbare en goede cursussen theologie. Over de Bijbel, het geloof, kerkzijn vandaag, levensvragen, ethiek, etc. Cursussen die voor jong en oud te volgen zijn, waarbij je samen kunt leren, je samen laat toerusten. Maar waar vind je die, in het oerwoud van het moderne aanbod? Weetwatjegelooft.nl biedt een breed spectrum van lessen aan. Te midden van zoveel verwarring op kerkelijk en geestelijk gebied willen we samen met een groot aantal gereformeerde wetenschappers een aantrekkelijk pakket van vormingscursussen aanbieden. Via een gemeenteabonnement zelfs spotgoedkoop. Als ik in een kerkenraad zat, wist ik het wel…

Prof. dr. H.G.L. (Eric) Peels

In het afgelopen jaar heb ik meerdere malen gebruikt gemaakt van de colleges die op weetwatjegelooft.nl worden aangeboden. Voor mij zijn ze een waardevolle aanvulling op mijn opleiding en ook om bij te blijven. Weet wat je gelooft biedt volgens mij actuele onderwerpen, die relevant zijn voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in theologie en aanverwante onderwerpen. Ik heb de kwaliteit als hoog ervaren en het is volgens mij een unieke kans om op dit niveau colleges te volgen. Weetwatjegelooft.nl is dan ook een geweldig initiatief.

Pieter Knijff

Ik gebruik weetwatjegelooft.nl om aan bijbelstudie te doen. De uitleg in de college’s gebruik ik als start van mijn persoonlijke studie. Zo gauw ik aangesloten ben op internet kan ik weetwatjegelooft.nl bekijken. Dit geeft mij de mogelijkheid om op elk moment in de week mijn bijbelstudie te doen. Ook als ik reis blijft dit mogelijk. Er is toch overal internet.

Klaas Schuring

Op weetwatjegelooft.nl vind je een veelheid aan videoworkshops die je op de bank, op je hometrainer of waar dan ook kunt volgen. Van bijbelboeken tot spiritualiteit en van Augustinus tot jeugdcultuur. Plan tijd in voor weetwatjegelooft.nl en theologie komt opeens wel heel dichtbij…

Paulien Vervoorn (Geloofwaardig Spreken)

Weet wat je gelooft biedt een scala aan thema’s en series van uitmuntende kwaliteit, toegesneden op en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Verdiepend onderwijs op zijn best. De cursussen worden verzorgd door docenten die de materie tot in hun vingertoppen beheersen en bovendien beschikken over uitstekende didactische kwaliteiten.

Harry de Jonge

Ik heb al veel videolessen gekeken en heb er heel veel van geleerd. Allemaal waren ze verrijkend en inspirerend. Voor zowel christenen als ongelovigen is Weetwatjegelooft.nl een geweldige informatiebron!

Bea Karreman

Waarom ik Weetwatjegelooft.nl iedereen kan aanbevelen? In Weetwatjegelooft.nl denken drie verschillende theologische opleidingsinstituten samen na over Bijbelboeken en andere religieuze onderwerpen. Dat komt de eenheid tussen christenen ten goede en is verrijkend voor je geestelijk leven. De onderwerpen zijn divers en boeiend en geven regelmatig antwoorden op (door mij niet) gestelde vragen. Daardoor vallen puzzelstukjes op hun plek.

Wilma van Herk-Büdgen

‘Het gaat niet om allerlei informatie, maar om Gods spreken tegen ons in onze diepste nood, en daarin antwoord krijgen in deze diepste nood.’ (dr. Van Vlastuin in Les ‘Sola Scriptura, Luther revisited’) En toch wordt er ook heel veel nuttige informatie meegegeven. Afstand en tijd spelen geen rol meer; de kracht van blended learning. College volgen over uiteenlopende theologische onderwerpen op het moment dat het mij uitkomt.

Arjan van den Noort