Studiebijeenkomsten

Toon als:

Proeven uit de Bron

Proeven uit de Bron is een introductietraining. Je proeft de dynamiek van Leven uit de Bron. Je ervaart hoe belangrijk leven uit de Bron is voor jou en je gemeente. In deze korte training ervaar je hoe heilzaam het is om van hart tot hart te spreken, hoe je van hartsontmoeting en geloofsgesprek naar gemeenteopbouw kunt gaan, en hoe je heel concreet kunt worden door het formuleren van een bouwsteen.

Cola, chips en praten over God

Wat komt er na de cola, chips en gezelligheid? Hoe raak je met tieners in gesprek over geloven? Past catechese nog wel bij deze tijd? Laat je tijdens dit seizoen inspireren door de toerustingscursus voor catecheten!

Verdiep je Bijbellezen met de Psalmen

6-weekse online cursus waarin je vaardigheden aanleert om de Bijbel beter te kunnen begrijpen en toepassen. Voor kringen en individuele bijbellezers die hun Bijbellezen willen verdiepen of een nieuwe impuls geven

Hij is goed, hij is de koning

In 2020 verscheen het boek Hij is goed, hij is de Koning. Een prachtige bundel met artikelen over uiteenlopende onderwerpen, door Wolter Rose in de afgelopen jaren geschreven. Tijdens het symposium zullen collega’s van Wolter uit verschillende disciplines reageren op de afzonderlijke onderdelen van zijn boek. Het symposium en de…

Kerk tussen traditie en trend

Kerken bewegen zich tussen traditie en trend. Daarom worstelen ze steevast met de vraag naar het 'vaste' en het 'veranderlijke' in kerkzijn. Dat geldt niet alleen voor traditionele kerken, ook pioniersplekken en migrantengemeenten anno 2021 hebben er volop mee te maken.

Mens worden

Theologie en pedagogiek zijn diepgaand met elkaar verbonden. Maar waarom? En hoe? Daarover gaat het pas verschenen boek ‘Mens worden’. Op 15 oktober gaan we hierover met elkaar in gesprek.

Bronproeverijen

Ervaar de betekenis van de Bijbel voor jou persoonlijk en krijg de smaak te pakken van geloven, hopen en liefhebben! Een online training met Marius Noorloos en Jelle de Kok.

De vrede bewaren in de kerk

In dit webinar leer je hoe je zo kunt communiceren dat je geen brandstof geeft aan een conflict en in plaats daarvan een goed gesprek hebt. Zodat je vrede en verbinding ervaart met de ander, zonder de verbinding met jezelf te verliezen. Na dit webinar heb je een vaardigheid geleerd om met boosheid om te gaan en conflicten te voorkomen.

Verdiep je Bijbellezen, 5e editie

6-weekse online cursus waarin je vaardigheden aanleert om de Bijbel beter te kunnen begrijpen en toepassen. Voor kringen en individuele bijbellezers die hun Bijbellezen willen verdiepen of een nieuwe impuls geven

Zorgethiek vanuit christelijk perspectief

In de leergang Zorgethiek vanuit christelijk perspectief word je toegerust om zorgethische dilemma's te identificeren en methodisch te analyseren, en ze met vertrouwen in je eigen organisatie aan de orde te stellen.