Studiebijeenkomsten

Toon als:

Het geheim van de smid

David Smith komt naar Nederland en samen met hem willen we op zoek naar het geheim van zijn aanpak van didactiek als christelijke praktijk. Hoe kun je onderwijspraktijken zo inrichten dat ze de christelijke identiteit zichtbaar maken? Past de (Amerikaanse) aanpak van Smith ook in de Nederlandse context?

Zeven brieven uit de wereldkerk

Zijn wij wel in staat te luisteren naar de wereldkerk? Wat kunnen we leren over kerk zijn in moeilijke tijden? En wat zijn onze blinde vlekken als kerk in een geseculariseerde maatschappij? We luisteren naar de verschillende stemmen uit de wereldkerk en gaan met elkaar in gesprek over wat het betekent om Christus te volgen in tijden van crisis en ontkerkelijking.

Sprakeloos geloven

We doen het dagelijks, maar staan er amper bij stil. Bij de wegen die we kiezen, de stappen die we zetten, de geuren die we ruiken, het eten dat we proeven. Maar woorden, die zijn overal. En ze lijken ons leven veel sterker te beïnvloeden. Waarom eigenlijk? En is dat terecht? Wat doet het met je als je weinig (of geen woorden) tot je beschikking hebt? Wat mis je? En welke (geloofs)talen zijn er te ontdekken als je woorden minder belangrijk maakt?

Verdiep je Bijbellezen

6-weekse online cursus waarin je vaardigheden aanleert om de Bijbel beter te kunnen begrijpen en toepassen. Voor kringen en individuele bijbellezers die hun Bijbellezen willen verdiepen of een nieuwe impuls geven

Geloven in seizoenen

Herfst en winter, lente en zomer: ieder seizoen heeft zijn eigen sfeer. Na de stormachtige herfst en de koude winter komt altijd weer de lente en een vreugdevolle zomer. Veel hiervan is herkenbaar in het persoonlijk geloofsleven: de herfstige verlieservaring, maar ook de opbloeiende voorjaarsvreugde. Ook in het kerkelijk leven…

Proeven uit de Bron

Proeven uit de Bron is een introductietraining. Je proeft de dynamiek van Leven uit de Bron. Je ervaart hoe belangrijk leven uit de Bron is voor jou en je gemeente. In deze korte training ervaar je hoe heilzaam het is om van hart tot hart te spreken, hoe je van hartsontmoeting en geloofsgesprek naar gemeenteopbouw kunt gaan, en hoe je heel concreet kunt worden door het formuleren van een bouwsteen.

De vrede bewaren in de kerk

In dit online seminar leer je hoe je zo kunt communiceren dat je geen brandstof geeft aan een conflict en in plaats daarvan een goed gesprek hebt. Zodat je vrede en verbinding ervaart met de ander, zonder de verbinding met jezelf te verliezen. Na dit seminar heb je een vaardigheid geleerd om met boosheid om te gaan en conflicten te voorkomen.

De hemel op aarde

Waarom zou je naar de kerk gaan? Of waarom zou je er opnieuw mee beginnen? Na een jaar van thuisvieringen, livestreams en weinig ontmoetingen zijn dit hele wezenlijke vragen. Want wat maakt het uit of je wel of niet naar de kerk gaat? Hebben de zondagse bijeenkomsten (nog) invloed op jouw leven, jouw kijk op God en de wereld? Een online seminar vol praktische handvatten en vragen over geloof en liturgie.