Studiebijeenkomsten

Toon als:

Gender, Identity and Faith

Mark Yarhouse is directeur van het Sexual en Gender Identity Institute aan Wheaton College en schreef boeken als Gender Identity & Faith, Understanding Sexual Identity en Understanding Gender Dysphoria. Tijdens deze expertmeeting zal Mark vertellen over zijn recente onderzoek en werk in een Amerikaanse context en daagt hij de aanwezigen…

De vrede bewaren in de kerk

In dit online seminar leer je hoe je zo kunt communiceren dat je geen brandstof geeft aan een conflict en in plaats daarvan een goed gesprek hebt. Zodat je vrede en verbinding ervaart met de ander, zonder de verbinding met jezelf te verliezen. Na dit seminar heb je een vaardigheid geleerd om met boosheid om te gaan en conflicten te voorkomen.

Verbonden voor het leven

Het is tijd voor diepgaande, theologische en ethische gesprekken over homoseksualiteit en seksuele identiteit. Daarom schreef Ad de Bruijne het boek  Verbonden voor het leven. Een methodische studie die ruimte schept voor ingewikkelde vragen, maar ook richting wijst in een gepolariseerde wereld. Op 25 november gaan we tijdens de studiedag Verbonden voor…

Zorgethiek vanuit christelijk perspectief

In de leergang Zorgethiek vanuit christelijk perspectief word je toegerust om zorgethische dilemma's te identificeren en methodisch te analyseren, en ze met vertrouwen in je eigen organisatie aan de orde te stellen.

Zalig de Vredestichters

Wil jij leren om empathisch te luisteren, je eerlijk te uiten, de rust en vrede in jezelf te bewaren en daardoor ook open te blijven staan voor de inbreng van anderen? Dan kan de basiscursus Geweldloze Communicatie je daarbij enorm helpen.

De hemel op aarde

Waarom zou je naar de kerk gaan? Of waarom zou je er opnieuw mee beginnen? Na een jaar van thuisvieringen, livestreams en weinig ontmoetingen zijn dit hele wezenlijke vragen. Want wat maakt het uit of je wel of niet naar de kerk gaat? Hebben de zondagse bijeenkomsten (nog) invloed op jouw leven, jouw kijk op God en de wereld? Een online seminar vol praktische handvatten en vragen over geloof en liturgie.