Lessen

Toon als:

Verlossing en de stad (12)

Duur: 5 minuten

Werken met Centrum-Kerk
Christelijke gemeenschappen zijn Gods ‘stad’ in elke stad op aarde. Ze nemen deel aan het stadsleven, werken er, bidden ervoor, maar nemen tegelijkertijd de cultuur niet over en verliezen hun eigen identiteit als Gods heilige volk niet.

De spanning in de stad (11)

Duur: 8 minuten

Werken met Centrum-Kerk
De stad werkt als een vergrootglas en haalt het beste en het slechtste uit mensen. Een stad heeft dus twee gezichten.

Actief contextualiseren (10)

Duur: 11 minuten

Werken met Centrum-Kerk
Om evenwichtig én succesvol te contextualiseren, moeten we een cultuur zowel bevestigen als bekritiseren. Daarom is contextualiseren een spannende bezigheid, waarvoor een proactieve, praktische en moedige houding nodig is.

Evenwichtig contextualiseren (8)

Duur: 5 minuten

Werken met Centrum-Kerk
‘De christelijke boodschap is als een brug tussen de Bijbel en de huidige tijd en cultuur.' Hoe kan onze boodschap voor de nieuwe cultuur zowel bijbelgetrouw alsook vruchtbaar zijn?

Bewust contextualiseren (7)

Duur: 10 minuten

Werken met Centrum-Kerk
Contextualisatie van het Evangelie is hard nodig. De manier waarop we het Evangelie brengen, kunnen en moeten we aanpassen aan de capaciteiten en overtuigingen van ons gehoor.

Wat is vernieuwing door het Evangelie? (5)

Duur: 7 minuten

Werken met Centrum-Kerk
De waarheid van het Evangelie, die de Geest ons te binnen brengt, leert ons langzaam maar zeker op een nieuwe manier inzien hoe veilig, geborgen, geliefd en geaccepteerd we zijn in Christus.

Het Evangelie beïnvloedt alles (3)

Duur: 7 minuten

Bij het Evangelie hoort een nieuwe manier van leven. Het heeft invloed op heel ons leven en is een kracht die nieuw leven in ons werkt.