Lessen

Toon als:

Missionaire trendrede

Lengte: 0 minuten

De missionaire trendrede bespreekt maatschappelijke trends waar de kerk wat mee moet. De rede wordt gehouden door Tim Vreugdenhil (stadspredikant Amsterdam en founder Citykerk) en is een initiatief van MissieLoket en geproduceerd in opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland,…

Missie of meedoen?

Lengte: 90 minuten

In deze video gaat Jeanette de Waard (diaconaal opbouwwerker in Amsterdam Noord) in gesprek met Manti Camara. Manti en Jeanette hebben elkaar in Amsterdam leren kennen, ze vertellen over de moeilijke en mooie dingen in het leven. Over zorgen voor…

Het begint met gebed

Lengte: 90 minuten

In deze video vertelt René van Loon hoe we in een land, waar steeds minder mensen in God geloven, met het evangelie naar buiten mogen gaan. Missionair zijn is misschien wel niet op een zeepkist gaan staan, maar betekent ook…
24 jun 2022

Zorgethiek eindopdracht

Lengte: 0 minutenMoeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Hier vind je instructies m.b.t. de eindopdracht voor de leergang zorgethiek vanuit christelijk perspectief. Nog geen toegang, word lid {products} of log in.

Online seminar ‘pastoraat bij psychische problemen’

Lengte: 90 minuten

Hoe kan er in jouw gemeente meer openheid, vertrouwen en verbinding komen en hoe kun je meer ruimte geven aan mensen met psychische klachten? Daar denken we in dit online seminar, aanvullend op de cursus Pastoraat bij psychische problemen, over…

Onderwijs kan altijd nog

Lengte: 5 minutenMoeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

We denken na over de stelling 'Onderwijs kan altijd nog' Om deze videoles te bekijken, log in of schaf de cursus {product} aan.

Zorgethiek cursusdag 7

Lengte: 0 minutenMoeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Hier vind je het programma, de literatuur en overige opdrachten voor cursusdag 7. Nog geen toegang, word lid {products} of log in.

Zorgethiek cursusdag 6

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Hier vind je het programma, de literatuur en overige opdrachten voor cursusdag 6. Nog geen toegang, word lid {products} of log in.

Van Hades tot Gehenna

Lengte: 32 minuten

Wat zegt de Bijbel over de hel? In deze aflevering kijkt Arco den Heijer naar de betekenis en bedoeling van een aantal sleutelpassages.

De hel vandaag

Lengte: 29 minuten

Wat zijn de functies van de hel? Welke tegenwerpingen worden er gemaakt tegen het bestaan van een hel? En zijn daar oplossingen voor? Een introductie door Arjen van Kralingen op het denken over de hel.

Catechese is een kerkplek

Lengte: 5 minutenMoeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

We denken na over de stelling 'Catechese is een kerkplek' Om deze videoles te bekijken, log in of schaf de cursus {product} aan.