Missie Binnenstebuiten

Kansen voor het delen van geloof, hoop en liefde.

Te midden van alle verwarring en crises heeft de kerk goed nieuws. Nieuws dat niet binnen moet blijven maar naar buiten moet. Nieuws over Jezus, over genade die alles binnenstebuiten keert.

Welke kansen zijn er in onze tijd voor het evangelie? En hoe laten we dat evangelie aan het licht komen als we zelf ook nog zoekend zijn? Willen we de kerk wel binnenstebuiten keren? Of houden we het Evangelie liever veilig binnen de muren? Want ook binnen die muren moeten mensen zorg dragen voor elkaar, in deze verwarrende tijd misschien wel extra. Toch?

In deze cursus vertellen René van Loon, Jeanette de Waard, Manti Camara en Tim Vreugdenhil vertellen waar zij kansen voor het evangelie zien.
De video’s zijn opgenomen tijdens de missionaire conferentie ‘Missie Binnenstebuiten’ op 19 maart 2022.

  • René van Loon is predikant van wijkgemeente De Samaritaan in Rotterdam. Hij schreef diverse boeken, waaronder Gaan voor God (2019) en Lente in de kerk (2020)
  • Jeanette de Waard is diaconaal opbouwwerker in Amsterdam Noord. Ze draagt haar steentje bij aan het opbouwen van gemeenschappen waar mensen goed en eerlijk leven en gezorgd wordt voor elkaar. In de video gaat ze aan de hand van drie voorwerpen die voor haar belangrijk zijn in gesprek met Manti Camara. Manti en Jeanette hebben elkaar in Amsterdam leren kennen.
  • Tim Vreugdenhil is stadspredikant van Amsterdam en ondernemer. Met Citykerk maakt hij christelijke spiritualiteit toegankelijk voor mensen die niets (meer) met kerk hebben. Hij schreef de Missionaire Trendrede samen met Ruben Beijl.
  • Reinier Kramer is sinds 2014 predikant binnen de GKv. Allereerst in Spakenburg en sinds 2018 in het Overijsselse Bergentheim.
    Hij ontdekte dat missie en predikant zijn in een gevestigde dorpskerk goed bij elkaar passen. Tijdens Missie Binnenstebuiten was hij presentator en gespreksleider.

De missionaire trendrede bespreekt maatschappelijke trends waar de kerk wat mee moet. De rede wordt gehouden door Tim Vreugdenhil (stadspredikant Amsterdam en founder Citykerk) en is een initiatief van MissieLoket en geproduceerd in opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland, de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt, de Nederlands Gereformeerde Kerken en de Christelijk Gereformeerde Kerken. De eerste trendrede werd gepresenteerd in 2020.

Klik op de cover om de Missionaire Trendrede 2022 te lezen en te downloaden!

Lessen

Het begint met gebed

Duur: 90 minuten

In deze video vertelt René van Loon hoe we in een land, waar steeds minder mensen in God geloven, met het evangelie naar buiten mogen gaan. Missionair zijn is misschien wel niet op een zeepkist gaan staan, maar betekent ook…

Missie of meedoen?

Duur: 90 minuten

In deze video gaat Jeanette de Waard (diaconaal opbouwwerker in Amsterdam Noord) in gesprek met Manti Camara. Manti en Jeanette hebben elkaar in Amsterdam leren kennen, ze vertellen over de moeilijke en mooie dingen in het leven. Over zorgen voor…

Missionaire trendrede

Duur: 0 minuten

De missionaire trendrede bespreekt maatschappelijke trends waar de kerk wat mee moet. De rede wordt gehouden door Tim Vreugdenhil (stadspredikant Amsterdam en founder Citykerk) en is een initiatief van MissieLoket en geproduceerd in opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland,…