Het tekort van de Reformatie (2/7)

De Reformatie heeft de kerk veel goeds gebracht, zowel het protestantisme als het katholicisme. Maar mogen we het ook eens over de schaduwzijden van de Reformatie hebben? Hoe kunnen we een gevoeld tekort in de geloofspraktijk herstellen?

In deze tweede introductieles stelt Hans Burger eigenlijk twee vragen. Hoe komen we in contact met het heil van Jezus? En wat is er in de Reformatie gebeurd met de heilsbemiddeling? Het zijn ingewikkelde vragen waarover nog veel meer te zeggen valt. Wil je meer van Hans Burger of één van de andere docenten uit deze cursus horen en onder hun begeleiding verder in deze thematiek duiken?
Meld je dan aan voor de korte cursus bestaande uit zeven video’s, verwerkingsopdrachten en online sessies op 25 januari en 1 maart 2021, 13:00-15:00 uur.

Meer informatie:

Programma

Deze vragen bespreken we tijdens een korte cursus, bestaande uit:

  • Zeven videocolleges met inspirerende sprekers, die vooraf worden opgenomen en vanaf 31 oktober aan de deelnemers worden toegestuurd via een private link.
  • Twee interactieve, online sessies met de sprekers en Almatine Leene als gespreksleider. Maandag 25 januari en maandag 1 maart, van 13.00 tot 15.00 uur. 
  • Voor wie dat wil: Opdracht in het kader van Permanente Educatie: 1,5 EC = 42 uur (inclusief bekijken video’s en deelname aan de online sessies). Wil je mee doen aan de PE opdracht? Meld je dan aan voor deze cursus op www.pepredikanten.nl.

Video’s

  1. Maarten Wisse: Probleemanalyse – deel 1
  2. Hans Burger: Probleemanalyse – deel 2 
  3. Ineke Cornet: Een reactie op dit thema vanuit de theologie en geloofservaring/mystiek
  4. Herwi Rikhof: Probleemanalyse – deel 3 – katholieke ervaring 
  5. Wim Moehn: “Dwarsligger”: tóch bemiddeling in de Reformatie 
  6. Hanna Rijken: Een reactie op dit thema vanuit geloofservaring en muziek
  7. Hans Schaeffer: Een reactie op dit thema vanuit kerk en instituut

Certificering

Predikanten, kerkelijk werkers en andere theologen die deze korte cursus in het kader van permanente educatie willen volgen, dienen zich via de website van Permanente Educatie Predikanten in te schrijven. Zij krijgen een certificaat van 1,5 EC:

Terug naar: Het tekort van de Reformatie