3a. Persoonlijkheidsproblematiek

“Ik heb veel last van angst en onzekerheid. Hierdoor ben ik soms hyperalert en op mijn hoede in contact met anderen. Dit heeft naast wantrouwen ook te maken met minderwaardigheidsgevoelens. Mijn zelfgevoel – hoe krachtig of onzeker ik me voel over mezelf – is wankel en makkelijk beïnvloedbaar door factoren, gebeurtenissen en mensen van buitenaf.”

Wanneer we het hebben over persoonlijkheidsproblematiek, gaat het over hechting, problemen met identiteit en met relaties. In het pastoraat loop je hier regelmatig tegenaan.

In de video krijg je meer inzicht in persoonlijkheidsstoornissen en handreikingen voor het pastoraat. De video is bedoeld als korte introductie op het thema, bijvoorbeeld als start van een kerkenraadsvergadering.

Deze les sluit aan bij hoofdstuk 10 uit het Handboek pastoraat bij psychische problemen, een boek waarin je informatie vindt over psychische stoornissen, de manieren waarop verschillende psychische problematieken doorwerken in geloof en geloofsbeleving, en wat dat betekent voor het pastoraat.

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk hier de volledige cursusvideo en bijbehorend verwerkingsmateriaal.

 

 

Terug naar: Pastoraat bij psychische problemen > Korte video's