De zegen van de vluchteling

‘Geliefde broeders en zusters, u bent als vreemdelingen die ver van huis zijn; ik vraag u dringend niet toe te geven aan zelfzuchtige verlangens, die uw ziel in gevaar brengen.’ (1 Petrus 2:11)

Petrus ziet zichzelf en de gelovigen als vreemdelingen. Hoe meer jij je thuis voelt in deze wereld, hoe meer je vervreemd raakt van het rijk van God. Hoe zie jij  jouw gemeente in Nederland in deze wereld? Als evangelist werk ik veel onder vreemdelingen. Door vele Nederlanders worden ze dubbel vreemd gezien: naast dat ze in een vreemd land wonen, verkondigen ze als ex-moslims het evangelie van redding. Door hun verkondiging zijn veel moslims tot geloof in Christus gekomen en gedoopt.

Wil jij meer over de zegeningen van deze vreemdelingen uit de praktijk horen? Bekijk dan dit webinar terug! Persoonlijk zie ik in hen de toekomstige opwekking van de Nederlandse kerk.

Opdracht

Beantwoord de volgende vragen ter voorbereiding op het terugkijken van dit webinar:

  • Wat is volgens jou de belangrijkste taak van de kerk? Waarom?
  • Durf je van je geloof te getuigen? Zo ja, hoe geef je dat vorm? Zo nee, wat weerhoudt jou?
  • Wonen er veel moslims in jouw stad of dorp? Wat doet jouw kerk om hen met het evangelie te bereiken?
  • Heb je zelf vragen naar aanleiding van wat je gehoord hebt?

Tip

Bekijk ook het getuigenis van Osama Al Tamimi! Osama Al Tamimi vluchtte van Irak naar Nederland en werd christen. Nu brengt hij het Evangelie van Jezus Christus aan andere vluchtelingen en hij ziet velen tot geloof komen en getuigen van Jezus. ‘De Nederlandse kerken waren helemaal in slaap gevallen. Maar toen de vluchtelingen zich mengden met de Nederlandse mensen in de kerk kwam de lente in deze kerken.’

Spreker

Samer Younan, Evangelie & Moslims

Webinar terugkijken

Terug naar: Lente in de kerk