09 nov 2020

Een inclusieve lente

Preview

kerkzijn voor iedereen

De lente in jouw kerk, waar zie je die? De neiging kan bestaan om vooral naar succesverhalen op zoek te gaan, maar die kunnen naast inspirerend ook heel verlammend zijn. Dat terwijl de lente vele vormen kan aannemen. De kunst is om je vanuit onverwachte hoek door de lente te laten verrassen.

Je ziet dit bijvoorbeeld in het project Hart van Vathorst, waarin een bestaande kerkelijke gemeente, de Ontmoetingskerk, en een aantal instellingen voor zorg aan mensen met een beperking hun krachten hebben gebundeld. De gemeente werd daarmee in een keer een stuk diverser. De visie die hierbij hoorde was er eentje van inclusief kerkzijn. De kern daarvan is dat je niet denkt in ‘gevers’ en ‘ontvangers’, maar dat elk lid wat bij te dragen heeft. Door deze unieke samenwerking komen kanten van kerkzijn naar boven die eigenlijk in iedere kerk aanwezig zijn, maar hier op een bijzondere manier invulling krijgen.

In het webinar blijven we dan ook niet hangen bij het voorbeeld van Hart van Vathorst, maar zoeken we ook naar hoe jij in jouw kerk verrast kan worden door de lente vanuit onverwachte hoek. Hoe kun je voor die verrassingen ruimte maken? Daar gaan we samen over nadenken in dit webinar.

Wanneer?

Maandag 9 november 2020, 19.30 uur

Spreker

Koos Tamminga, predikant Kruiskerk Meppel. Koos Tamminga promoveert op 25 september op een proefschrift over inclusief kerkzijn. N.a.v. zijn promotie verschijnt het boekje: ‘Kerkzijn als antwoord. Inclusief gemeentezijn in tijden van krimp en transitie.’ (Hans Schaeffer, Joost Smit en Koos Tamminga) en een videocursus.

Aanmelden voor dit webinar

Kijk ter voorbereiding op het webinar de tweede video uit de cursus (wordt na aanmelding ter beschikking gesteld), maar meer mag natuurlijk ook.

Het boek 'Kerkzijn als antwoord' is te koop op www.wwjg.nl/kerkzijnalsantwoord

Terug naar: Lente in de kerk