Zoek de bloei

5 manieren van missionair ‘tuinieren’ in Gods wereld

Hoe kunnen we als christenen missionair betrokken zijn in deze wereld? Hoe geven we vorm aan die missie? We zijn uitgezonden, maar om wat te doen?

We verkennen in deze les de Bijbelse missie en welke opdracht God óns geeft. Daar gaan we dan ook mee aan de slag: hoe zou dat er in jouw leven uit kunnen gaan zien? Via 5 verschillende wegen ontdek je waar je enthousiast van wordt en hoe je dat concreet kan maken.

Dus: word je benauwd van de gedachte aan preken op ‘het sinaasappelkistje’ of liederen zingen middenin de stad? Ontdek dan dat er mogelijkheden zijn waar jij van tot bloei komt, samen met de wereld om je heen. Zoek de bloei!

Opdracht

Houd in de komende periode 3 interviews met sleutelpersonen in je wijk. Je kunt er rustig bij zeggen dat het een opdracht is voor een cursus, als je dat prettig vindt. Dit kan bijvoorbeeld met de kapper, de wijkagent, de straatkrantverkoper. Of misschien zijn het bij jou wel de supermarktdirecteur, de wijkzuster of de buurman in de straat die hier al zijn hele leven woont.

Hoe zouden zij de mensen die zij tegenkomen in de buurt typeren? Wat houdt de mensen in de wijk bezig, volgens hen? Waar komen ze hun bed voor uit, waar leven ze voor in jouw wijk? En ook zou je kunnen vragen waarmee deze buurt gediend zou zijn. Wat hebben ze nodig? Wat zou een christen, of een christelijke gemeente voor ze kunnen betekenen?

Als je die dingen uitwerkt en terugdenkt aan de video over ‘5 manieren van missionair tuinieren in Gods wereld’, hoe zou er dan in jóuw wijk de gelegenheid zijn om ‘bloei te zoeken’?

Sprekers

Petra de Jong en Peter Visser (Missionair consulenten, CGK)

Webinar terugkijken

Terug naar: Lente in de kerk