Nahum

Nahum: een van de meest onbekende en minst bepreekte boeken van de Bijbel. De openingswoorden alleen al stoten af: ‘God van de wraak’ , driemaal herhaald. Volgt verder een korte profetie (drie hoofdstukken) vol van woede over Ninevé, de hoofdstad van het Nieuw-Assyrische wereldrijk.

De taal van geweld, oorlog en ondergang. Literair gezien is dit boekje weliswaar van hoogstaand niveau, door vele uitleggers geprezen, maar theologisch wordt het gemarginaliseerd. Voor velen had het net zo goed niét in de Bijbel hoeven te staan.

Maar waar gaat het eigenlijk over? Hoe zit dit Bijbelboek in elkaar? Waarom is er een zo duidelijk verschil tussen het eerste hoofdstuk enerzijds, en het tweede en derde hoofdstuk anderzijds? Wat valt te zeggen over de historische achtergrond, werpt die misschien licht op de boodschap? Gaat het werkelijk om een lied van vreemdelingenhaat en wraakzucht, zoals oudere uitleggers dachten, of om iets anders?

Een les over de structuur, de historie en de theologie van het bijbelboek Nahum.

Bij de start van AKZ+ werden studiebijeenkomsten live gestreamd. Zo ook de video die u hier kunt bekijken. De opname- en montagekwaliteit van deze video voldoet niet aan de eisen die we momenteel voor AKZ+ Weetwatjegelooft.nl hanteren. Het is onze intentie een aantal minder goede opnames de komende jaren te vervangen door nieuwe video’s. Echter, zolang deze nieuwe opnames nog niet zijn gerealiseerd bieden we u de oude toch aan, als extra service. We zijn ons bewust van de slechte opnamekwaliteit, maar willen u de inhoud niet onthouden.

Terug naar: 66 boeken, 1 Bijbel > Nahum

Beoordelingen

Boeiend

Zeer boeiend verteld. Uitgebreid en rustig, duidelijk en inspirerend! Het geeft een verlangen om de Bijbel nog meer te gaan bestuderen en uit te diepen.

Anonieme beoordeling

Wat een inspirerende les!

Anonieme beoordeling