De onbekende Luther

Luther wordt enerzijds wijd en zijd geprezen, anderzijds verguisd, maar wie was hij nu werkelijk? Herman Selderhuis portretteert de reformator aan de hand van tien citaten.

We voelen mee met de jonge Luther in zijn zoektocht naar God en naar zekerheid. We zien hem aan het werk als professor en horen van het verdriet in zijn leven. Tijdens de videoles worden een aantal misverstanden rechtgezet, maar wordt ook duidelijk dat Luther een mens was die veel genade nodig had!

Verwerkingsvragen

  • Wat spreekt je in de mens Luther het meeste aan?
  • In hoeverre herken jij je in Luthers zoektocht naar God?
  • Welke geschriften van Luther heb je gelezen en welke wil je nog lezen?

Ter verdieping

  • Herman Selderhuis, Luther. Een mens zoekt God, Apeldoorn, 2016.
  • Herman Selderhuis, Luther Verzameld, twee delen teksten van Luther, Utrecht, 2016.

Reformatie Nu

Vijfhonderd jaar geleden gebeurde het. Met zijn 95 stellingen ontketende Maarten Luther een revolutie die haar weerga niet kende. De Reformatie was een feit. Het protestantisme werd geboren als felle reactie op het rooms-katholicisme van de zestiende eeuw. En vandaag de dag…? Hoe heeft het eeuwenoude gedachtegoed zich door de tijd heen ontwikkeld? Hoe relevant is het nog in het hier en nu? De online videocursus, Reformatie Nu, neemt allerlei ideeën en praktijken die de Reformatie heeft voortgebracht onder de loep. Belangrijke personen, interessante weetjes, stevige kost, hete hangijzers, stof tot gesprek en praktische tips komen alle aan bod.

Terug naar: Reformatie Nu

Beoordelingen

Duidelijk. kort en krachtig

mr. dr. H. P. A. Boogaard

Evenwichtig, met de nodige humor

Anonieme beoordeling