Luthers U-bocht in de theologie

Waarom precies is Maarten Luther zo’n belangrijke persoon geweest in de ontwikkeling van de kerk? En zijn theologische opvattingen, zijn die echt zo perfect, of bruist het soms teveel bepaalde kanten op?

Met zijn opvattingen zorgde Luther voor een U-bocht in de theologie van zijn tijd. In deze videoles brengt Herman Selderhuis de kernpunten van Luthers theologie helder voor het voetlicht. De mooie en de minder mooie kanten ervan. Eyeopeners verzekerd!

Verwerkingsvragen

  • Welke elementen uit Luthers theologie helpen je in je persoonlijk geloof verder?
  • Welke elementen uit Luthers theologie zouden vandaag in de kerk meer aandacht mogen krijgen?
  • Hoe is te voorkomen dat je zelf, of een ander, een verkeerd beeld van God krijgt?

Ter verdieping

  • Herman Selderhuis, Luther. Een mens zoekt God, Apeldoorn, 2016.
  • Herman Selderhuis, Luther Verzameld, twee delen teksten van Luther, Utrecht, 2016.

Reformatie Nu

Vijfhonderd jaar geleden gebeurde het. Met zijn 95 stellingen ontketende Maarten Luther een revolutie die haar weerga niet kende. De Reformatie was een feit. Het protestantisme werd geboren als felle reactie op het rooms-katholicisme van de zestiende eeuw. En vandaag de dag…? Hoe heeft het eeuwenoude gedachtegoed zich door de tijd heen ontwikkeld? Hoe relevant is het nog in het hier en nu? De online videocursus, Reformatie Nu, neemt allerlei ideeën en praktijken die de Reformatie heeft voortgebracht onder de loep. Belangrijke personen, interessante weetjes, stevige kost, hete hangijzers, stof tot gesprek en praktische tips komen alle aan bod.

Terug naar: Reformatie Nu

Beoordelingen

Helder en overzichtelijk

Anonieme beoordeling